Toți poeții și nepoeții de pe site-ul nostru sunt invitați să participe la joc poetic, astfel:

Voi posta o temă pentru un viitor poem și primul vers. În continuare, oricine dorește postează o variantă a următorului vers, așa cum îi dictează lui inspirația și talentul. Acest al doilea vers va fi scris la comentarii. Să spunem că vor fi postate mai multe variante. Eu voi analiza toate variantele și voi alege versul care mi se pare cel mai bun. Bineînțeles că se poate întâmpla ca alegerea mea să fie subiectivă și să nu întrunească sufragiile tuturor. Atunci când voi crede de cuviință că a apărut versul cel mai bun, îl voi trece în poem. După ce voi trece versul doi în poem se vor face propuneri pentru versul trei și tot așa. În dreptul versului ales va fi trecut autorul lui.

Fac mențiunea că va fi o poezie cu rimă ce va respecta regulile de ritm, măsură, rimă, fără a se impune rima pereche sau încrucișată. Va fi alegerea dumneavoastră în această privință.

La final, va rezulta un poem ce va fi semnat de o listă de autori, care va fi rostit magistral de maestrul nostru Florin Stana, dacă îi va face plăcere!

Sper să fie un experiment plăcut care să vă stârnească interesul. Rog să nu fie cu supărare dacă  versul propus de dumneavoastră nu va fi cel ales.

Vă doresc succes, tuturor!

TEMA: POEM DE DRAGOSTE

primul vers:

Nuntește luna, în vânt șoptește tainic câte-un gând        (Gheorghiță)

Noian de stele își murmură lumina peste ape         (Geanina)

Prin veșnicii albastre de dor iubirea alegând,        (Bidulescu) 

Trăgând perdeaua nopţii peste neobosite pleoape.       (Bidulescu)

II

Sub învelişul sacru, tãcerea nu e interval,   (Mihalca)

Doar un foc alb de amintiri mocnit în scoarța ochilor  (Geanina)

Vizualizări: 885

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Negru pe alb !

Alătură-te reţelei Negru pe alb

Comentariu publicat de Panzariu Andreea Geanina pe Mai 10, 2018 la 3:45pm

Eu cred că ar trebui să ne vedem fiecare de treabă în continuare fie aici, fie pe blog sau unde vrem noi. Mie in general nu îmi place să mă cert sau sa ma implic in anumite discuții mai ales atunci când știu că  nu se va ajunge la un final constructiv. Rămân la ideea că nu ar trebui renuntat așa ușor, din punctul meu de vedere, nu mă pot pune in pielea altcuiva. 


Administrator
Comentariu publicat de Florin Alexandru Stana pe Mai 10, 2018 la 3:36pm

Ceea ce am avut de spus, am spus!

În consecință, fiind singurul, care am avut ceva de spus... nu mai am nimic de adăugat!

Zile frumoase-n continuare, vă doresc tuturor!

Comentariu publicat de Mihaela Suciu pe Mai 10, 2018 la 2:24pm

Principial, am discutat despre corectitudine, modificări - așa cum văd eu, fiindcă s-a adus în discuție numele meu fără ca eu să fi discutat până atunci pe careva, nici pe chat n-am dat numele Mocanu. Nu mă consider „cuiul lui Pepelea” fiindcă aș fi „veterană”, dar pot „bate în cui” cum gândesc acum și poate și alții vor proceda la fel: „Când încep un proiect în care implic și alți membri, nu e corect să las oamenii cu ochii în soare, indiferent de discuțiile apărute eu rămân până la capăt, dar fiecare (din cei cooptați)... e liber să plece!” În rest, fiindcă nu fac parte din acest proiect, eu consider că nu mai am nimic de spus, mă delectez cu noile postări, aici sau pe blog. Considerați ,,bun-simț” ca principiu și nu etichetare, cu sinonimul „decență”. Scuze tuturor! Vă urez succes pe mai departe! 

Comentariu publicat de Gheorghita Mocanu pe Mai 10, 2018 la 10:18am

Eu nu am de spus decat cateva precizãri:

- e gresita ideea  ca normalitatea ar fi aceea ca postarile noi sa apara aitomat', asa cum se afirma. Si ca nu am avut bun simt sa anunt oamenii. De ce spun asta? Pentru ca mai inainte a fost optiunea prin care postarile trebuiau promovate de admini iar schimbarea respectiva fusese facutã de Elena, tot asa fara sa anunte din bun simt membrii site-ului. Cer scuze pentru bulversare si va doresc spor la postari directe pe blog, nu mai conteaza altceva. Iar daca aveti cumva o initiativa aveti mare grija cum o promovati sa nu schimbati cutuma site-ului care a devenit lege nescrisa. Eu nu m-am supãrat cã am tras concluzia altora ca am fost etichetat cu un gest nesimtit. Vazand ca noul orgitã, punem punct aici jocului, desi credeam ca este interesant. Daca altcineva mai agreat decât subsemnatul doreste sa continue o poate face.


Administrator
Comentariu publicat de Florin Alexandru Stana pe Mai 10, 2018 la 3:30am

Observ că sunteți membru al acestui SITE din anul 2012. Deci vă numărați printre veteranii acestui SITE. Nu pot spune altceva decât: păcat! Păcat că s-a ajuns aici, la această polemică pornită din nimic! Polemică generată de acest joc, care se pare, nu este pe placul unora sau altora... Și nu știu de ce? În esența lui acest joc poetic (nu un simplu joc de șeptic sau maroco sau Păcălici sau domino) are la bază strădania unor oameni! Din câte-l cunosc pe Gheorghiță Mocanu, probabil că va pune punct  acestui joc și toată lumea va fi mulțumită, va avea satisfacția de a-și derula postările de blog... și aici și pe alte SITE-uri, însoțite de tot felul de emoticoane cu pupici, like-uri ș.a.m.d  Mă întreb: oare, așa trebuia să se întâmple? Mă gândesc că s-ar putea ca mâine, poimâine, să mi se impute și mie faptul că rostesc versuri de autor pe acest SITE! Mă gândesc prea departe, nu? Și mai și scriu prostii la ora 3 din noapte...

Comentariu publicat de Irina Lucia Mihalca pe Mai 10, 2018 la 1:40am

Sub  învelişul sacru, tãcerea nu e interval, (15)

Comentariu publicat de Mihaela Suciu pe Mai 10, 2018 la 12:48am

Domnule Florin Alexandru Stana, pentru mine nu contează prima impresie, fiindcă iau în calcul că s-ar putea să greșesc. Mi-ați sugerat, după cum spuneți, din bună credință, neștiind adevărata cauză, să dau F5. Explicația dată de Elena, e la fel de rezonabilă, e posibil că se făceau lucrări la Ning. Eu am argumentat cu acel comentariu prezentat de Mocanu Gheorghita și, ulterior, s-a adeverit că aveam dreptate; n-aș fi știut dacă nu se aducea în discuție, aici. Ați modificat cumva setările blogului? Dacă nu, însemnă că nu m-am referit la dumneavoastră. Că nu așteptați nici un răspuns e problema dumneavoastră cum vreți să comunicați, dar eu consider că trebuie să fim corecți în ceea ce facem și dacă nu ne asumăm responsabilitatea propriilor acțiuni, nu e cazul să mocirlim numele altora, mai bine tăcem.  


Administrator
Comentariu publicat de Florin Alexandru Stana pe Mai 10, 2018 la 12:10am

Eu v-am sfătuit stimată doamnă Mihaela Suciu, să dați F5, adică refresh! Și v-am sfătuit din experiență, fără a avea intenția de-a vă irita! Explicația cu lucrul pe SITE v-a dat-o Elena Vornicescu, care conduce acest SITE și care era în cunoștință de cauză! Cei de la NING mai fac periodic lucrări de mentenanță! Iar dacă domnia voastră considerați că nu avem o elementară doză de bun simț... este inutil să mai stăm de vorbă. Prima impresie contează, nu-i așa? Pentru domnia voastră a fost într-adevăr prima impresie și această impresie va conta și de-acum încolo!

Atât am avut de spus și nu aștept niciun răspuns din partea domniei voastre! Ar fi iritant...

Comentariu publicat de Mihaela Suciu pe Mai 9, 2018 la 11:32pm

Fiindcă apare în comentarii numele meu, ca și cum eu am bulversat vizualizarea acestui „joc”, cred că am dreptul să-mi spun părerea. Am văzut că nu apar noile postări în blog și firesc am solicitat o explicație în „camera principală”. Explicația era inițial niște emoticoane, pe urmă că să dau F5! (am executa- nimic!) Apoi, mi s-a spus că cei de la Ning lucrează să elimine nu-știu-ce. Voiam să văd dacă cineva din administrație cunoaște și-mi răspunde, nimic! și am arătat care e cauza prin comentariul publicat de Gheorghiță Mocanu. Dacă dumnealui care participase la discuția din „camera principală” n-a răspuns și o face aici, îi spun: Orice modificare adusă siteului față de mersul normal, mi se pare de bun simț să fie publicată de cel ce-o face ca să priceapă tot românul! Unii vor să participe la joc, e dreptul lor, ok! alții nu vor - nu e și dreptul lor să știe de ce nu pot citi noile postări? Cât era să dați un anunț că vreți să păstrați jocul în prima pagina și cei ce doresc să vadă noile postări să acceseze căsuța Blog(poezie și proză)?

Comentariu publicat de Tirel Geta pe Mai 9, 2018 la 11:31pm

Sub învelişul sacru, tãcerea nu e interval,   

Doar un foc alb de amintiri mocnit în scoarța ochilor

Ce ne-nvaluie cum zbuciumul din urma unui val

Zile de naştere

Astăzi nu este ziua de naştere a nimănui

Activitatea Recentă

Postări de log efectuate de paparuz adrian
cu 43 minute în urmă
paparuz adrian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog ultimul noiembrie a utilizatorului paparuz adrian
cu 47 minute în urmă
Lui Pop Dorina i-a plăcut videoclipul lui Rodica N Cernea
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Pop Dorina îi place postarea pe blog Pictorul  Baruch Elron – Despre o expoziție si două albume de artă a lui adrian grauenfels
cu 3 ore în urmă

Administrator
Zarra a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Iartă-mă că exist... a utilizatorului Zarra
cu 3 ore în urmă

Administrator
Zarra a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Iartă-mă că exist... a utilizatorului Zarra
cu 3 ore în urmă
MARILENA VELICU a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog CĂ TU N-AI FOST CE  EU AM VRUT a utilizatorului MARILENA VELICU
cu 3 ore în urmă

Administrator
Zarra a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Iartă-mă că exist... a utilizatorului Zarra
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Pop Dorina îi place postarea pe blog Iartă-mă că exist... a lui Zarra
cu 3 ore în urmă

Administrator
Utilizatorului BIDULESCU CONSTANTIN îi place postarea pe blog Iartă-mă că exist... a lui Zarra
cu 4 ore în urmă

Administrator
Zarra a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Iartă-mă că exist... a utilizatorului Zarra
cu 4 ore în urmă
Rodica N Cernea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog aș vrea să uit a utilizatorului Rodica N Cernea
cu 5 ore în urmă

Insignă

Se încarcă...