Premiul Literar InternaŢional - Italia - Calabria - Mihaela Talabà - 30.11.2015

Premiul Literar InternaŢional

Corona

I ediţie 2015

Organizat

de

În colaborare cu:

Primăria din Francavilla Marittima (CS)

La Mongolfiera Editrice Alternativa, Doria (Cs)

La Colpa di Scrivere, Sibari (CS)

Condiţii de participare

Art.1 Premiul anunţă deschiderea înscrierilor pentru toţi autorii italieni, români sau străini care scriu în limba italiană sau în limba română (vezi regulamentul pentru limba română), domiciliaţi în lumea întreagă.

Art.2 Premiile se acordă pe 4 secţiuni pentru limba italiană şi pe 4 secţiuni pentru limba română.

Limba italiană

Secţ. A Poezie inedită cu temă impusă: poezia cuantică.

Se poate înscrie o poezie inedită în limba italiană care are ca subiect lumea cuantică (unică conştiinţă - evoluarea conştiinţei - conştientizare cuantică – toţi ca o unică fiinţă - totul este energie, unitate, iubirea este esenţa vieţii - viaţă veşnică – dragoste necondiţionată - iubirea este lumină, lumina este energie, frecvenţele “vibraţiilor” în particule şi unde electromagnetice, legea atracţiei, regenerarea ADN- ului, teoria corzilor, tu eşti izvorul vieţii, matricea divină, puterea gândului - lumea este ceea ce eu gândesc, trăierea momentului şi proiectarea gândului, etc.).

Poezia nu trebuie să depăşească 30 de versuri şi trebuie să fie culeasă cu diacritice.

Poezia nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată.

Poezia va fi trimisă prin e-mail la adresa premiocorona@libero.it în formatul word sau prin poştă în 6 exemplare fară semnătură plus o altă fotocopie semnată, introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Secţ.B Carte edită de poezii

Carte edită de poezii în limba italiană. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Secţ.C Povestire

Se poate înscrie o povestire inedită în limba italiană. Nu trebuie să depăşească 6000 de caractere şi nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată. Trebuie să fie culeasă cu diacritice.

Povestirea va fi trimisă prin e-mail la adresa premiocorona@libero.it în formatul word sau prin poştă în 6 exemplare fară semnătură plus o altă fotocopie semnată introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Secţ. D Carte edită de proză narativă

Carte edită de proză narativă în limba italiană (roman sau povestiri), publicat din 1990 în sus. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Limba română

Secţ. A Poezie inedită cu temă impusă: poezia cuantică.

Se poate înscrie o poezie inedită în limba română care are ca subiect lumea cuantică (unică conştiinţă - evoluarea conştiinţei - conştientizare cuantică – toţi ca o unică fiinţă – totul este energie, unitate, a vedea mai departe, iubirea este esenţa vieţii – viaţă veşnică – dragoste necondiţionată – iubirea este lumină, lumina este energie, frecvenţele “vibraţiilor” în particule şi unde electromagnetice, legea atracţiei, regenerarea ADN- ului, teoria corzilor, tu eşti izvorul vieţii, matricea divină, puterea gândului - lumea este ceea ce eu gândesc, trăierea momentului şi proiectarea gândului).

Poezia nu trebuie să depăşească 30 de versuri şi trebuie să fie culeasă cu diacritice.

Poezia nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată.

Poezia va fi trimisă prin e-mail la adresa premiocorona@libero.it în formatul word sau prin poştă în 6 exemplare fară semnătură plus o altă fotocopie semnată introdusă într-un plic sigililat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Secţ.B Carte edită de poezii

Carte edită de poezii în limba română. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Secţ.C Povestire

Se poate înscrie o povestire inedită în limba română. Nu trebuie să depăşească 6000 de caractere şi nu trebuie să apară publicată în volume, antologii, ebook (carte electronică), reţele sociale, etc., sau să fi fost premiată pe primele trei locuri în alte concursuri literare, pentru că va fi descalificată. Trebuie să fie culeasă cu diacritice.

Povestirea va fi trimisă prin e-mail la adresa premiocorona@libero.it în formatul word sau prin poştă în 6 exemplare fară semnătură plus o altă fotocopie semnată introdusă într-un plic siglilat, mai mic, împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare(art. 3).

Secţ. D Carte edită de proză narativă

Carte edită de proză narativă în limba română (roman sau povestiri), publicat din 1990 în sus. Pot înscrie volumul atât editurile cât şi autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare împreună cu formularul de înscriere şi taxa de participare (art. 3).

Art. 3 Taxa de participare

Pentru a ajuta parţial la acoperirea costurilor de organizare, taxa de participare este de € 10,00. Taxa poate să fi trimisă:

1. prin transfer de Postepay Nr 5333 1710 1555 5390 pe numele Mihaela Talabà - CF TLBMHL74H59Z129V - Motivul: Premiul Corona;

2. prin virament pe card bancar la Postepay cu următorul IBAN: IT46T0760105138201653701658 de plătit pe numele Mihaela Talabà - Motivul: Premiul Corona.

Organizația premiului nu își asumă nici o responsabilitate pentru pierderea banilor trimişi.

Toate operele trimise din România sau alte ţări străine nu plătesc taxa de înscriere pentru a evita dificultățile tranzacției, în schimb trebuie să facă o operă caritabila (ex.: cadou la un orfan în vizită la un orfelinat sau la un copil nevoiaş; oferirea unei mese a unui om al străzii; învăţarea unui copil, adolescent, adult sau bătrân să se apropie de artă (poezie, proză, desen, etc.); să se petreacă o după-amiază într-un azil pentru persoanele în vârstă și să se dea un confort afectiv; să se ajute o persoană prin cunoașterea lumii cuantice; etc). Este obligatoriu să se povestească istoria cu o fotografie atașată. Se pot afișa fotografii cu explicațiii în grupul facebook Premiul Literar International Corona.

Art. 4 Adresă şi termen limită

Se va trimite prin poştă la următoarea adresă: Premio Letterario Internazionale Corona, c/o Mihaela Talabà,Via Santa Lucia, n° 29, Francavilla Marittima (CS), cap 87072, Italia, până la data de 30 noiembrie 2015.

Art.5 Participare

Se poate participa doar la o secţie edită şi la o secţie inedită.

Art. 6 Traducere

Poeziile şi povestirile inedite finaliste vor fi traduse în italiană/română şi publicate în bilingv, în ebook (carte electronică) de către editura La Mongolfiera în vizionare gratuită. Organizaţia premiului îşi rezervă dreptul de a publica operele inedite ale câştigătorilor într-un volum.

Art.7 Pentru participanţii minori este necesară o autorizaţie din partea părinţilor.

Art.8 Inscrierea la concurs

Secretariatul Premiului va trimite printr-o notificare e-mail a tuturor autorilor primirea corectă a documentelor și înscrierea la concurs. Organizarea Premiului cere să nu se aștepte, dacă este posibil, limita termenului de depunere a lucrărilor, pentru a uşura activitatea juriului.

Art. 9 Premii

Limba italiană

Premiul 1: coroană personalizată realizată manual de Bistra Banova și Roberta Proto "I sogni di Minu", tablou de pictură al artistei Loredana Fiammetta Aino, pachet de cărți, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 2: plachetă personalizată, tablou de pictură al artistului Mimmo Aloise, pachet de cărti, diplomă,critică literară din partea juriului.

Premiul 3: plachetă personalizată, pachet de cărți, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 4: două mențiuni de onoare: plachetă personalizată, diplomă.

Premiul 5: 5 mențiuni speciale: plachetă şi diplomă.

Sunt puse la dispoziţie 20 de mențiuni: medalii și diplome.

Toti concurentii vor primi o diplomă de participare.

Limba română:

Premiul 1: coroană personalizată realizată manual de Bistra Banova și Roberta Proto "I sogni di Minu", desen al artistului Rocco Giuseppe Leonetti, pachet de cărți, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 2: plachetă personalizată, obiect de artă, pachet de carti, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 3: plachetă personalizată, pachet de cărți, diplomă, critică literară din partea juriului.

Premiul 4: 2 mențiuni de onoare: plachetă personalizată, diplomă.

Premiul 5: 5 mențiuni speciale: plachetă şi diplomă.

Sunt puse la dispoziţie 20 de mențiuni: medalii și diplome.

Toti concurentii vor primi o diplomă de participare.

Primele premii vor fi incluse în cartea de aur.

Va fi desemnat un câștigător absolut.

Vor fi desemnate premiile speciale:

Brâncoveanu”premiu oferit de magazinul românesc “Da Simona”, Villapiana (CS), Italia.

Lagaria” premiu oferit de Muzeul din Francavilla Marittima, creat de artistul Francesco Celestino.

Alte premii se vor adăuga, în baza sponsorizărilor.

Art. 10 Premiere

Premierea va avea loc pe data de 12 martie 2016 la Miramare Palace Hotel, între orele: 18:00 - 20:00.

De la ora 16:00 la ora 18:00: “bufet artistic” de cărţi, opere de artă, etc.. Toţi autorii şi sponsorii sunt rugaţi să aducă şi să expună publicului operele.

Premiile trebuie să fie ridicate personal de către autori sau de către persoane de incredere .Absența va duce la pierderea obiectelor.

Toate premiile care nu au fost ridicate personal sau prin mandatar, nu vor fi trimise și vor rămâne la dispoziția Premiului Literar Internaţional Coroana. Numai în cazuri excepționale se vor trimite premiile și costul va fi suportat de către destinatar.

Art.11 Juriul

Lucrările vor fi evaluate anonim. Decizia juriului este definitivă, iar numele juraților se vor anunța la data anunțării câștigătorilor. Jurații nu vor face parte din juriu doi ani la rând.

Juriul este format din profesori, poeți, scriitori, artiști, cititori.

Art. 12 Ştiri cu privire la rezultate

Câștigătorii vor fi anunțați în timp pe e-mail și telefon.

Știri și rezultate vor fi publicate în luna ianuarie 2016 în grupul Facebook: Premio Letterario Internazionale Corona/ Premiul Literar Internazional Corona şi pe blogul: http://traduzionitalaba.myblog.it

Art. 13

Fiecare autor, declară paternitatea și originalitatea lucrărilor prezentate și conținutul acestora. Declară de a avea deplinul drept asupra operei depuse și autorizează prelucrarea datelor cu caracter personal sau în conformitate cu Decretul-lege nr. 196/2003. Organizaţia Premiului nu este responsabilă pentru plagiat sau încălcare a legii. Conform legii în vigoare a vieții private, adresele și datele cu caracter personal ale participanților vor fi utilizate exclusiv în scopul atribuirii premiilor.

Art.14 DIVERSE

Lucrările nu vor fi returnate. Vor fi excluse automat operele cu temă rasistă sau care incită la violență. Eventualele schimbări ale condiţiilor din regulament vor putea fi reformulate de către Organizația Premiului în baza situaţiilor concrete.

Sponsorizat de:

I sogni di Minù di Roberta Prota, Trebisacce (CS), Italia.

Bianca&Volta di Rosetta Capolupo, Castrovillari (CS), Italia.

Supermercato Crai di Teresa Maria Ramundo, Piana di Cerchiara (CS), Italia.

Tabaccheria Ricevitoria di Loredana Marchese, Francavolla Marittima (CS), Italia.

Mimmo Aloise Photographer, Lauropoli (CS), Italia.

Magazinul de produse alimentare româneşti Da Simona a Simonei Saicu, Villapiana (CS), Italia.

Miramare Palace Hotel di Ugo Vulnera, Trebisacce (CS), Italia.

Preşedintele premiului

Mihaela Talabă

Pentru mai multe informatii:

Premio Letterario Internazionale Corona/

Premiul Literar Internazional Corona

Mobile 345 5140320

e-mail: premiocorona@libero.it

Domanda di partecipazione/ Formular de înscriere

Premio Letterario Internazionale Corona/

Premiul Literar Internazional Coroana

Indetto e organizzato da/Anunţat şi organizat de

Il/La sottoscritto/a / Subsemnatul/a______________________________________________

Indirizzo/Adresă______________________________________________________________

___________________________________________________________________________

Telafono/Telefon_____________________________________________________________

E-mail______________________________________________________________________

Nazionalità/Nazionalitate______________________________________________________

Opera in concorso/ Opera încompetiție__________________________________________

Sezione/ Secțiune___________in lingua/în limba___________________________________

Opera in concorso/ Operă în competiție___________________________________________

Sezione/ Secțiune___________in lingua/în limba___________________________________

Il/La sottoscritto/a / Subsemnatul/a______________________________________________

dichiara di aver preso la visione del regolamento e vuole aderire alla I edizione del Premio Letterario Internazionale Corona/declară că a citit regulamentul şi vrea să participe la I edizie a Premiului Literar Internaţional “Corona”; dichiara che l’opera presentata è frutto esclusivo del suo ingegno/declară că lucrarea prezentată este rezultatul exclusiv al talentului său;

Dichiara di aver allegato in: contanti , potepay, bonifico, la quota di € 10,00 o la quota di € 20,00/ Declarăcă a atașatîn: numerar , Postepay, transfer bancar, suma de € 10,00sausuma de € 20,00.

Dichiara la partecipazione gratuita in quanto il suo paese è diverso dall’Italia e ha effettuato un’opera di bene al suo piacimento/ Declară participarea gratuită pentrucă țara sa este diversă de Italia şi a făcut o activitate de voluntariat pe plan social. Sì/Da □, No/Nu □.

Autorizza ai sensi della legge 675/96, l'utilizzo ed il trattamento dei propri dati con le modalità e finalità di cui al citato art. 12del regolamento del concorso/ Autorizează în conformitate cu legea 675/96, folosirea și tratarea propriilor date cu modalităţile si finalităţile conform aliniatului articolului 12 din regulamentul concursului.

In Fede – Firmato/ Încredință - Semnat ________________________

Vizualizări: 360

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Negru pe alb !

Alătură-te reţelei Negru pe alb

Comentariu publicat de Hatos Vasile pe Octombrie 22, 2015 la 11:24pm

Vă aştept să perticipaţi Violetta Petre!

Comentariu publicat de Hatos Vasile pe Octombrie 15, 2015 la 10:28pm

Mulţumesc! Am postata pe Forum!

Comentariu publicat de Hatos Vasile pe Septembrie 30, 2015 la 10:27pm

Concursul este deschis tuturor, mai ales celor ce iubesc cultura!

Comentariu publicat de Camelia Ardelean pe Septembrie 30, 2015 la 6:45pm

Interesant! Mulțumim pentru informație!!

Comentariu publicat de Hatos Vasile pe Septembrie 29, 2015 la 8:20pm

ştept participanţi! Poezia cuantică şi poezia metafizică sunt viitorul! Doar MALRAUX SPUNEA CĂ: ,, Secolul 21 va fi religios".  

Comentariu publicat de Hatos Vasile pe Septembrie 28, 2015 la 10:17pm

Căştigătorul va primi premiul în Calabria! 

Cu stimă!

Comentariu publicat de Carmen Georgeta Popescu pe Septembrie 28, 2015 la 7:21pm

Mulţumesc pentru această veste, domnule Hatos!

Imi atrage atenţia, în mod plăcut, tematica impusă pentru secţiunea poezie - lumea cuantică. Într-adevăr ea merită un asemenea concurs.  Poate voi participa, sincer mi-ar plăcea, dar trebuie să fiu realistă şi să mai reflectez la ceea ce scriu , dacă se încadrează şi se ridică la nivelul cerinţelor concursului.  Oricum mă voi gândi.

Să ne auzim numai cu bine!

Comentariu publicat de EMILIA POPESCU RUSU pe August 29, 2015 la 6:45pm

Felicitări pentru iniţiativă... poate că voi participa. Mi-am legat destinul o vreme de Calabria- Cetraro.

Comentariu publicat de Hatos Vasile pe August 29, 2015 la 6:22pm

Aştept participanţi de pretutindeni!

Pentru suflet

Zile de naştere

Astăzi nu este ziua de naştere a nimănui

Evenimente

Activitatea Recentă

Lilioara Macovei a contribuit cu răspunsuri la discuţia Eminescu a utilizatorului Lilioara Macovei
cu 9 minute în urmă
Utilizatorului Lilioara Macovei îi place postarea pe blog M-aş face val... a lui Camelia Ardelean
cu 10 minute în urmă
Postare de log efectuată de Veronica Serban
cu 22 minute în urmă
Lilioara Macovei a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cutumă a utilizatorului Florentin
cu 22 minute în urmă
Utilizatorului Lilioara Macovei îi place postarea pe blog Cutumă a lui Florentin
cu 25 minute în urmă
Utilizatorului Lilioara Macovei îi place postarea pe blog Cutumă a lui Florentin
cu 25 minute în urmă
Lilioara Macovei a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog PE FAŢĂ, PE DOS ŞI PESTE TOT a utilizatorului Mihaela Moşneanu
cu 26 minute în urmă
Utilizatorului Lilioara Macovei îi place postarea pe blog PE FAŢĂ, PE DOS ŞI PESTE TOT a lui Mihaela Moşneanu
cu 26 minute în urmă
aDa nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog De la sat la oraş cu dus întors a utilizatorului BIDULESCU CONSTANTIN
cu 34 minute în urmă
Utilizatorului aDa nemescu îi place postarea pe blog De la sat la oraş cu dus întors a lui BIDULESCU CONSTANTIN
cu 38 minute în urmă
Florentin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cutumă a utilizatorului Florentin
cu 41 minute în urmă
BIDULESCU CONSTANTIN a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog De la sat la oraş cu dus întors a utilizatorului BIDULESCU CONSTANTIN
cu 44 minute în urmă
Postare de log efectuată de Mihaela Moşneanu
cu 48 minute în urmă
IONITA GABRIELA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cutumă a utilizatorului Florentin
cu 54 minute în urmă
Utilizatorului IONITA GABRIELA îi place postarea pe blog Cutumă a lui Florentin
cu 59 minute în urmă
ELENA AGIU-NEACSU a contribuit cu răspunsuri la discuţia Lanţul catrenelor umoristice a utilizatorului BIDULESCU CONSTANTIN în grupul Salonul UMORULUI
cu 1 oră în urmă
Mircea Florin Caracas a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog De la sat la oraş cu dus întors a utilizatorului BIDULESCU CONSTANTIN
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Mircea Florin Caracas îi place postarea pe blog De la sat la oraş cu dus întors a lui BIDULESCU CONSTANTIN
cu 1 oră în urmă
Mircea Florin Caracas a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog PICTURĂ CU CULORI ACRILICE a utilizatorului Mircea Florin Caracas
cu 1 oră în urmă
Lui Georgeta Șalgău i-a plăcut discuţia 22 ianuarie "CONCURSUL SĂ NE CUNOAȘTEM ȚARA!" a lui Victor Bivolu
cu 1 oră în urmă

Insignă

Se încarcă...