SALONUL CASTELUL FERMECAT

Informaţii

SALONUL CASTELUL FERMECAT

(Toate genurile literaturii  pentru copii )

 

 Administrator: Violeta Mihaeş

 


ATRIBUTIILE UNUI MODERATOR :

- să urmărească  activitatea de pe spaţiul pe care îl moderează şi să semnaleze administratorilor postările cu caracter xenofob, pornografic sau denigrator la adresa altor membri, sau de orice altă natură care ar putea aduce prejudicii persoanelor şi forumului Negru pe alb;

- să comenteze postările de pe spaţiul de care răspund în termeni politicoşi, cu argumente plauzibile şi exclusiv din punct de vedere literar;

-  să propună administratorilor masuri de eliminare a unor texte, de mutare în alte saloane, atunci când situaţia impune;

- în cazuri excepţionale să propună administraţiei suspendarea sau excluderea de pe Forum a unor membri;

- să intervină, în fază incipientă, pentru aplanarea conflictelor ivite pe spaţiul de care răspunde;

- să semnaleze admnistraţiei texte cu valoare literară deosebită, pentru a fi salvate şi folosite în cărţile editate sub sigla Negru pe alb;


Membri : 122
Activitatea Recentă : ieri

Mariana Dobrin vă spune :

Bine-ati venit , in CASTELUL FERMECAT !!!!!!!!!!!

           

************************************************************************8

Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile. Ei dansează înainte să afle că există muzică pe lume şi te fac să îţi doreşti să iei viaţa de la început. Doar ei ştiu să descopere totul în nimic, pe când oamenii nu găsesc nimic în toate. Este mai uşor să construieşti un copil puternic decât să repari un matur stricat. Fiecare copil este un artist.Problema este  să rămână artist după ce creşti. Pâna atunci hai să facem din poezii şi poveşi jucarii preferate pt. toţi  copiii. Vă invit pe toţi cei care iubiţi copiii si încă mai aveţi un suflet de copil să păşiţi cu încredere în  CASTELUL FERMECAT şi să-l îmbogăţim cu cele mai frumoase jucări.
Vă rog f. mult ca toate postările dvs. să conţină diacritice. Se pot ataşa la texte imagini care să fie în concordanţă cu poezia sau povestea. 
        Vă aştept cu nerăbdare şi cu mult drag. Vă puteţi invita şi prietenii.

INTRATI, INTRATI, VA ASTEPT CU DRAG, SUNT AICI!!!!!!!!!!

PROIECT 1- „BUCURIILE IERNII”

                   Vă propun să începem în SALONUL FERMECAT - http://negrupealb.ning.com/group/castelulfermecat  , al site-ului NEGRU PE ALB postarea poeziilor pentru a doua carte, chiar dacă prima este încă în lucru. Fiecare membru  este rugat să posteze maxim cinci poezii cu menţiunea „Pentru  BUCURIILE IERNII” , până la 1 noiembrie, 2011. Noi vom selecta dintre ele trei poezii şi vom efectua corectura. Se pot aduce şi fotografii ale copiilor dvs. , ori ale copiilor de la şcoala unde predaţi , fotografii care au mesaj legat de iarnă, astfel cartea o să fie personalizată şi mai atractivă. În acest fel, când  ni se va solicita  materialul,  noi vom avea totul pregătit. Hai, toată lumea la treabăă! Vă doresc multă inspirţie şi succes!
                      Vă aştept cu drag,
                               Mariana Dobrin
PS: Rog pe toata lumea să găsească o persoană care poate  şi doreşte să ne ajute în editarea cărtilor în format digita, online!!!!!!! Va multumesc anticipat, dragilor!

*******************************************************************

PROIECT 2- „MICUL ACTOR”
                                            Vă propun să scriem în  SALONUL FERMECAT - http://negrupealb.ning.com/group/castelulfermecat  şi piese de teatru  pentru copii ( în proză sau în versuri). Aveţi libertatea să alegeţi tema dorită. Lucrările trebuie să se adreseze şcolarilor şi să  aibă suficiente personaje, astfel încât piesele să se poată juca şi să fie roluri pentru majoritatea elevilor dintr-o clasă. Şi vă mai cer ceva: să fie vesele şi pline de umor, să exprime ceva educativ pentru ei.  Dacă o să avem suficient material, vom  putea să edităm un volum care să se numească „MICUL ACTOR”, sau dacă aveţi altă propunere pentru titlu, o s-o analizăm şi vom hotărî  împreună . Vă aştept părerile şi alte idei în legătură cu acest proiect. Postarea piesei de teatru în Salonul Fermecat se va face prin menţionarea sub titlul piesei a proiectului: "Pentru  MICUL ACTOR". Termen –martie ,2012.

                         Vă aştept cu drag,
                                                Mariana Dobrin
PS: Rog pe toata lumea să găsească o persoană care poate  şi doreşte să ne ajute în editarea cărtilor în format digita, online!!!!!!! Va multumesc anticipat, dragilor!

*****************************************************

PROIECT 3 – CARTEA MEA DE GHICITORI – initiator Mariana Dobrin

GHICITOAREA – JOC ŞI MIJLOC EDUCATIV .

Vă propun să începem şi acest proiect  în SALONUL FERMECAT - http://negrupealb.ning.com/group/castelulfermecat  , al site-ului NEGRU PE ALB. Fiecare membru  este rugat să posteze 20 -30 de ghicitori  cu menţiunea „Pt.   CARTEA DE GHICITORI. Temele sunt la liberă alegere şi după inspiraţia fiecăruia.
                 Propun ca această carte să aibă două părţi: prima să se adreseze copiilor de vârstă mică (ciclul primar), iar partea a doua să se adreseze copiilor mai mari (ciclul gimnazial), adică gradul de dificultate  în dezlegarea ghicitorii să fie diferit şi mai sporit la copiii din ciclul gimnazial.
            Vă sugerez ca răspunsul să fie scris invers- Exemplu: scriu o ghicitoare al cărui răspuns este – Ochelari – sub ghicitoare să se scrie în paranteză ( Iralehco). Noi vom selecta dintre materialele postate cât mai multe şi vom efectua corectura.
Termen de aducere a materialelor- pana pe 1 martie.
CERINŢĂ DE POSTARE a a ghicitorilor:

             Rog fiecare autor sa posteze  GHICITORILE in Salonul fermecat intr-un singur docunent! Adica: daca astazi ati postat 5-10 ghicitori si peste doua- 9 zile mai aducet alte 7, nu  deshideti alta postare, ci le adaugati la cele anterioare : dati clik la Editare, intrati in doc. si adaugaţi ghicitorile noi. Scrieti  , data, ca sa stiu pana unde le-am citit si daca ati mai adus ceva nou. Astfel fiecare autor o sa aiba o singura  FISA  CU GHICITORI.  
Pentru a putea fi selectat in cartea de ghicitori pentru copii, pe care o editeaza site-ul nostru, trebuie ca aceste ghicitori sa fie creatii personale si nu copiate de pe net.
Termen: până la 1 mai, 2012.
Când avem posibilitatea de editare sau publicare online trecem la fapte.

                                   Succes şi inspiraţie!

                                                  Mariana Dobrin


Propunere -Valeria Tamas
                               Despre un posibil proiect in CASTELUL FERMECAT, de pe site-ul http://negrupealb.ning.com/  

Doresc sa ne unim forţele pentru a realiza două cărţi pentru copii- una cu tematică de Crăciun şi una cu tematică de iarnă. Participarea va fi cu 2-3 poezii pt. fiecare autor. Nu va fi o antologie, ci o carte de suflet scrisă pentru copiii de azi  de copiii de ieri. Cărţile vor fi sobre, deci ne-am gandit să punem, alaturi de poezii, icoane pictate în cea de Crăciun şi în cea de-a doua se vor admite şi fotografii dar în număr limitat să nu iasă o carte scumpă  , deci o pagină color pentru fiecare autor. Nu se condiţionează număr de cărţi, vom tipări doar  câte doreşte fiecare.Formatul va fi A5.
        Se ofera ajutor logistic si de cei de pe cititor de proza. Sa vedem cum vor reactiona poetii, am vrea macar  sa fie 10-12  oameni ca data trecuta nu ne-am adunat mai mult de 4.Nu vrem ceva mare. Vom avea nevoie de doua doamne pentru corectura si de cineva  cu simt critic dar care sa stie sa si dea solutii sa se rezolve problemele daca scartaie poeziile pe undeva. Daca aveti colege pe alte site-uri,  care scriu poezie pt. copii, invitati-le in CASTELUL FERMECAT,  sunt binevenite. Toate poeziile trebuie sa fie postate intai aici, pana pe data de 28 septembrie , sa fie discutate, comentate de  si apoi selectate pt. carte de d.na Mariana Dobrin. E o carte de inima dar totusi vrem sa fie ok, sa nu fie mai multe critici decat laude. Toate ideile, propunerile si inscriierile se fac aici la „Adauga un comentariu” , cu mentiunea pt.„CARTE DE CRACIUN”. De cartea cu poezii cu tematica de iarna o sa ne ocupam dupa aceea, daca reusim prima carte.
Poeziile pt. CARTEA DE CRACIUN ( 2-3) se trimit pana pe data de  2 octombrie, pe adresa:
patricia.lidia.anonimous@gmail.com, după ce au fost postate aici, comentate şi corectate.
                                         Mult succes si inspiratie!!!!!!!!!!!!
Mentionez ca   salut initiativa d-nei Tamas.
                               Cu drag,
                             Mariana Dobrin

    CĂRŢI APĂRUTE ÎN SALONUL FERMECAT:

1. BUCURIILE IERNII ( Cartea anului)
http://negrupealb.ning.com/page/cartile-noastre

 2. CARTEA MEA DE GHICITORI -Vol. I

http://www.calameo.com/read/0010061582050145225713. CARTEA MEA DE GHICITORI - VOL. al II-lea


http://www.calameo.com/read/00100615878a5ed780a00


4. CĂRTICICA MEA DE CRĂCIUN
http://negrupealb.ning.com/group/castelulfermecat/forum/topics/carticica-de-craciun


PROIECTE ÎN CURS DE DESFĂŞURARE:

PROIECTUL       „MICUL   ACTOR”

        
1. CARTEA MICULUI ACTOR
http://negrupealb.ning.com/group/castelulfermecat/forum/topics/cartea-micului-actor


2..CARTE DE LEGENDE ŞI POVEŞTI
http://negrupealb.ning.com/group/castelulfermecat/forum/topics/carte-de-povesti

 . CARTEA MEA DE GHICITORI - proiect finalizat.
 http://negrupealb.ning.com/group/castelulfermecat/forum/topics/cartea-de-ghicitori-selectii

PROIECTUL – ,,CARTEA MEA DE GHICITORI "

Forum de Discuţii

Macul de la mama

Începută de Tirel Geta. Cel mai recent răspuns de Tirel Geta ieri. 6 Răspunsuri

Lipa - lip! pe ulicioară Alerga o rățișoară, Cârdul ca să îl ajungă Ce se vede doar o dungăGrăbit de căldura mareSpre gârla răcoritoare,-Dar vai! a cotit la stânga,Unde-i? Nu mai e nici dunga...Piuind că poate - poateMama se uita în spate,Fire tare…Continuare

Cuvinte cheie : ascultatoare, plangacios, mac, mama, colt

Duduț

Începută de Tirel Geta. Cel mai recent răspuns de Tirel Geta Iun 25. 6 Răspunsuri

,,O pană de vrăbiuță Mi-a căzut pe o lăbuță, Miau! striga, lăbuța mea O să pier de-o boală greaȘi-o să-mi cadă o gheruță Se dezumflă o pernuță..." Un pisic cât o surcea Pe când preșul smotoceaMijind ochii spre stăpână Ce ținea o cană-n mână Apoi…Continuare

Cuvinte cheie : surcea, o, cat, pisoi, un

Parfum de copil

Începută de Tirel Geta. Cel mai recent răspuns de Tirel Geta Mai 15. 2 Răspunsuri

Copile tu ești darul meu, Îmi repeta mămica În clipe dragi, dar și la greu Cu lacrimi cât mărgicaÎn brațe cât mă cuprindea Mai strâns ca niciodată, Și creștetul îmi netezea Mâna-i înfioratăIar mângâierea și acum, Când am crescut mai mare Păstrează…Continuare

Cuvinte cheie : o, mamica, am, eu, ca

Brotăcelul vânător

Începută de Tirel Geta. Cel mai recent răspuns de Tirel Geta Mai 15. 2 Răspunsuri

Toți în jur stăteau ascunși De stropii mari de ploaie, Ca să nu fie împunși Și duși... hăt! de șiroaie, Dar el nu, n-are habar Din "Oac!" face mărgele. Brotăcel e un hoinar Vânează fântânele.Continuare

Cuvinte cheie : PLOAIE, DE, MARI, STROPII

1 Iunie

Începută de Valeria Iacob Tamas. Cel mai recent răspuns de Pop Dorina Mai 14. 1 Răspuns

E în sărbătoare globul pământesc Toți copiii lumii azi sărbătoresc. Doar cântec și râset peste tot răsună Plin este pământul azi de voie bună.Zboară porumbeii, triluri spre cer urcă, Flori azi și confeti peste tot se-aruncă. Astăzi bucurie vezi în…Continuare

Afinuta și Frăguța

Începută de Tirel Geta. Cel mai recent răspuns de Lilioara Macovei Mai 3. 7 Răspunsuri

O lăcustă Afinuța Furișată se da huța Săltând pe un legănel Dintr-un moț de norocel.Prietena ei Frăguța, Gărgărița dă fuguța Și-o rugă să se dea jos Că n-a spus: "Te rog frumos!"Iar vicleana cum furase Și-alte leagăne ochioase, A strâmbat-o…Continuare

Cuvinte cheie : cearta, haz, faneata, soparla, gargarita

Cri - nu cri

Începută de Tirel Geta. Cel mai recent răspuns de Tirel Geta Mai 2. 4 Răspunsuri

Tot prin cioate găunate Pe sub rădăcini stătea, Nici să cânte nu mai poate De-o tristețe mare -grea.Ține-n mână-o margaretă Pe jos, numai petale Și un : -Cri - nu cri! repetă Cuprins de-o mare jale.- Primăvara e de vină O umbră îi șoptește, Pe un…Continuare

Cuvinte cheie : cri

Copil

Începută de zadic ioana. Cel mai recent răspuns de zadic ioana Apr 11. 6 Răspunsuri

Copil cu ochi de abanos,cu pielea ca de catifeane spui la toți ce e frumosși ce-ai dori, și ce-ai putea.Copil cu ochi de peruzea,cu păr bălai și râs seninne spui la toți ce ti-ai dorisă fie-n zilele ce vin.Copil gingaș, cu vise mii,putere ai să…Continuare

Merișorul pădureț

Începută de Tirel Geta. Cel mai recent răspuns de Lilioara Macovei Apr 11. 1 Răspuns

Ajunse nu se știe cum Pe malul din fâneață, Un sâmbure ce de acum, Cu umbră se înalțăȘi doar trei crenguțe are Merișorul pădureț, Grele de atâta floare Astăzi de un mare prețCe-adună cu parfumul lor În ochiul de pădure, Roiuri, ce sosesc de zor,…Continuare

Cuvinte cheie : au, crezut, nu, surpriza, paduret

Merișorul pădureț

Începută de Tirel Geta Apr 10. 0 Răspunsuri

Ajunse nu se știe cum Pe malul din fâneață, Un sâmbure ce de acum, Cu umbră se înalțăȘi doar trei crenguțe are Merișorul pădureț, Grele de atâta floare Astăzi de un mare prețCe-adună cu parfumul lor În ochiul de pădure, Roiuri, ce sosesc de zor,…Continuare

Cuvinte cheie : au, crezut, nu, surpriza, paduret

Panou de comentarii

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al SALONUL CASTELUL FERMECAT !

Comentariu publicat de Getuţa Zecheru pe Martie 21, 2014 la 2:55pm

Bună ziua și mulțumesc frumos, pentru primire, în acest minunat Castel fermecat!

Cu prețuire și cu gînd copil, Getuța! :)

Comentariu publicat de Maria Niculescu pe Februarie 24, 2014 la 5:52pm

Buna ziua dragele mela Elena si Mariana, ma plang voua, voi ma intelegeti cel mai bine.

Ma voi referi la Revista Castelul Fermecat. Numai doua persoane au trimis bani in cont. Ma gandeam sa strangem materialele care au fost inserate in toate revistele de pana acum, sa realizam un nou numar de revista si sa inseram acele materiale. Poate, astfel, strangem mai multi doritori a cumpara revista. Ce spuneti?

Cu mult drag, asept raspunsul vostru.

Comentariu publicat de Mariana Dobrin pe Ianuarie 13, 2014 la 10:33am

Am urmarit si filmuletul cu fetita care  stie alfabetul, citeste la numai 2 ani, dar si filmul cu acei tineri, adulţi  infiorator de inculti!

Comentariu publicat de Mariana Dobrin pe Ianuarie 13, 2014 la 10:17am

Dumnezeule, cât de inteligentă este  şi  fetiţa cu puzze-lul. Poate să dea lecţii multor adulţi. Multe felicitări şi aplauze  merita şi mămica . E uimitor câte cunoştinţe stăpâneşte acest copil şi cu câtă lejeritate le spune.

Comentariu publicat de Mariana Dobrin pe Ianuarie 13, 2014 la 10:04am

Cristian, ce frumoase daruri  ai adus în  SALONUL FERMECAT! Îţi multumesc pt. acesti îngeraşi, mai ales îngeraşul care spune CREZUL! Văd ca ştie şi TATĂL NOSTRU, Îngeraşul, Doamne Doamne Ceresc Tată, Cuvine-se cu adevărat, Cruce-n masă, Cruce-n casă. E grozavă această fetiţă de numai 2 ani şi 8 luni, dar şi părinţii ei! Să le Binecuvânteze Dumnezeu fetiţa, dar şi pe ei! Sunt sigura ca sunt multi adulţi care nu cunosc atâtea rugăciuni. M-a impresionat până la lacrimi acest copil.

Comentariu publicat de Mihaela Moşneanu pe Septembrie 12, 2013 la 6:06pm

Comentariu publicat de Mihaela Moşneanu pe Septembrie 12, 2013 la 6:04pm


fondator
Comentariu publicat de Elena pe Decembrie 23, 2012 la 4:46am

D-le Galetaru! Mergeti pe urmatoriii pasi?

1. Mai sus de acest comentariu (comentarii ) gasiti FORUM DE SISCUTII

2 Vedeti o lista de discutii , La finele acestei liste e scris ADAUGA O DISCUTIE

3 Accesati aceasta optiune si se deschide caseta punde puteti posta o poezie 

4 Dupa ce ati pus poezia in caseta duceti cursorul mai jos , unde gasiti butonul  ADAUGA DISCURIE , Dati clik pe el si poeyia e inregistrata in salon

 

Comentariu publicat de Mariana Dobrin pe Decembrie 7, 2012 la 9:42am

D-le Radu Musat, iata cum faceti:
1.Va inscrieti ca membru al acestui grup
2. Dati clik pe "Adauga o discutie
3. Postati in fereastra care se deschide
4. Salvati
        SUCCES!

Comentariu publicat de Mariana Dobrin pe Decembrie 6, 2012 la 7:51pm

D-le ŞTEFAN RADU MUŞAT, am citit cele doua texte si-mi plac, dar nu pot sa  le aduc eu pt. ca trebuie sa apara fotografia autorului langa ele, nu a mea. Astept sa le aduceti dvs cand aveti timp. Va multumesc!

 
 
 

.

Activitatea Recentă


Administrator
Lui Victor Bivolu i-a plăcut discuţia MONUMENTE ALE EROILOR BUZOIENI – SATUL CĂNEȘTI DIN COMUNA CU ACELAȘI NUME a lui Victor Bivolu
cu 21 minute în urmă

Administrator
Victor Bivolu a adăugat 4 discuţii la grupul SALONUL ÎNDELETNICIRILOR PLĂCUTE(HOBBY-URILOR
încă 1...
cu 21 minute în urmă

Administrator
Lui Victor Bivolu i-a plăcut discuţia FARMECUL CARTOFILIEI – MEMORIA CĂRȚII POȘTALE – LOCALITATEA CECHEȘTI a lui Victor Bivolu
cu 28 minute în urmă

Redactor sef
Lui Lilioara Macovei i-a plăcut discuţia Citate de Hector Malot (20.05.1830 – 17.07.1907) - scriitor francez a lui Pop Dorina
cu 30 minute în urmă

Redactor sef
Lilioara Macovei a contribuit cu răspunsuri la discuţia Unde joacă moldovenii... a utilizatorului Elena în grupul SALONUL "DOR DE BASARABIA"
cu 32 minute în urmă

Redactor sef
Lui Lilioara Macovei i-a plăcut discuţia Unde joacă moldovenii... a lui Elena
cu 34 minute în urmă

fondator
Elena a contribuit cu răspunsuri la discuţia Unde joacă moldovenii... a utilizatorului Elena în grupul SALONUL "DOR DE BASARABIA"
cu 58 minute în urmă
Utilizatorului Pop Dorina îi place postarea pe blog Povețe a lui Eugen Serea
cu 1 oră în urmă
Mircea Florin Caracas a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Parfum de orhidee a utilizatorului Ioan Grigoraș
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Mircea Florin Caracas îi place postarea pe blog Parfum de orhidee a lui Ioan Grigoraș
cu 1 oră în urmă
Eugen Serea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Povețe a utilizatorului Eugen Serea
cu 1 oră în urmă
Pop Dorina a contribuit cu răspunsuri la discuţia Citate de Hector Malot (20.05.1830 – 17.07.1907) - scriitor francez a utilizatorului Pop Dorina în grupul SALONUL CALENDARUL ZILEI
cu 1 oră în urmă