Scrisul în Ştiinţă, în Artă şi iar în Ştiinţă

 

Motto: De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg. Şi se împlineşte cu ei proorocia lui Isaia (6.9), care zice: "Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea". (Matei 13.13-14)

 

Când eram mic, vedeam femeia

Cum genele şi le fardează;

Dar o vedeam şi-n cas’ pe-aceea,

Ce-i mama mea, care brodează.

 

Nici nu ştiam ce-nseamnă gena,

Nici Cine-n gene-a scris concretul,

Căci cei din jur spuneau ce-i stema

Şi ne-nvăţau ce-i alfabetul.

 

Când eram mic, scriam bastoane;

Fără să le prea-nţeleg rostu’.

Acum citesc, prin duh, genoame,

Cu sprijinul Tatălui nostru.

 

Nu e-un vocabular prea simplu,

Ce-n gene Domnul ni l-a scris,

Lăsându-mi sufletul să-l umplu

Cu-a Lui imagine, din vis.

 

Dar astăzi, cuiva i se pare,

Analizând gena schematic,

Că-n El e cancer şi teroare,

Că scrisu-I prost şi enigmatic.

………………………………

(“Scrisul printre gene” – din volumul meu de poezii)

 

În meseria mea, de inginer electronist, am fost nevoit să scriu din şcoala primară, am continuat în liceu, în facultate şi, apoi, în timpul practicării meseriei. Cred că nu am scris nimic în armată, nici măcar o scrisoare familiei, în cele şase luni…

Scrisul ingineresc diferă substanţial de scrisul obişnuit, deoarece simbolurile, figurile şi schemele sunt părţi esenţiale ale unei lucrării scrise, în care figura este identică sistemului analizat, spre deosebire de alte domenii ştiinţifice, în care aceste elemente nu sunt absolut necesare şi pot lipsi cu desăvârşire fără să afecteze semnificaţia conţinutului unei lucrări scrise. Nici rapoarele medicale nu au obligatoriu o schemă funcţională.

În perioada în care am lucrat în şantierele de la Centrala hidro-electrică Porţile de Fier II, Centrala termo-electrică Halânga (Drobeta Turnu Severin) şi Centrala nuclearo-electrică Cernavodă, porecla mea dată de un muncitor era “domnul sistem”, deoarece în orice abordare a unei probleme ridicată de lucrători nu ezitam să le desenez o schemă a sitemului analizat, plină de simboluri şi de semne specifice meseriei, alături de înşiruirea lucrărilor ce urmau a fi executate. Acelaşi lucru se petrecea şi în rapoartele pe care le transmiteam şi le transmit şi acum beneficiarilor; chiar dacă acum sunt pensionar continui să mai lucrez în calitate de colaborator cu diverse firme, în special pentru diagnostice.

 

Referitor la porecla primită în şantier, “domnul sistem”, fac două mici paranteze.

 1. - deşi numele Boris adăugat de mine pronumelui meu în momentul în care am penetrat în scrisul artistic provine de la pronumele tatălui meu, am găsit recent pe net:

https://boris.unibe.ch/view/year/2007.type.html

Bern Open Repository and Information System = BORIS

 1. – în Japonia, gunoierii sunt numiţi “ingineri de sistem”, deoarece se ocupă cu identificarea, colectarea şi cu reciclarea deşeurilor de tot felul.

Practic, “domnul sistem” al informaţiei trebuie să fie deschis oricărei provocări lansată de alţii prin cuvinte şi, pe cât posibil, să participe la reciclarea gunoaielor informaţionale, chiar dacă acestea sunt ascunse special de alţii în “saci” pentru a nu fi văzute de orice muritor.

Ştiinţa nu este la îndemâna oricui, deoarece ea este … o ”sabie cu două tăişuri”, prin care se va separa binele de rău.

 

Revin la figuri, simboluri şi scheme

Cunoscutul matematician român Solomon Marcus (1925 – 2016) a abordat, în primul capitol al cărţii sale Artă şi Ştiinţă (Editura Eminescu, 1986), problema utilizării “simbolului” şi a “semnului” ca unităţi fundamentale atât în ştiinţă cât şi în artă. Voi nota pe scurt câteva remarci ale lui, stabilite de el printr-o analiză complexă rezultată din lucrările altor scriitori şi cercetători ce au abordat această temă:

- statutul semiotic al simbolului nu este recunoscut de toţi cercetătorii, deoarece este considerat un non-semn, în timp ce semnul este o entitate biplană sau pluriplană;

- nu orice simbol este o figură;

- simbolizarea este o asociere mai mult sau mai puţin stabilă între două unităţi ale aceluiaşi nivel, în timp ce semnificarea este o asociere între două unităţi aparţinând unor nivele diferite;

- semnul este asocierea a două entiăţi situate în acelaşi plan, una fiind imaginea mentală a obiectului substituit, iar cealaltă este imaginea mentală a obiectului suport;

- relaţia de simbolizare nu este incompatibilă cu cea de semnificare;

- balanţa ca semn al justiţiei sau crucea ca semn al creştinătăţii sunt semne motivate;

- tot ce se petrece este simbol, totul trebuie înţeles simbolic (Goethe);

- convenţia individuală nu e totdeauna sancţionată social;

- simbolul mai e delimitat în raport cu dihotomia uman-nonuman;

- în discutarea simbolului artistic este obligatorie referirea la dihotomia precis-imprecis;

- caracterul aluziv al simbolului este o activitate nesupusă nici unui cod;

- simbolizarea este un proces aparţinând competenţei noastre creative;

- simbolurile consacrate traversează întreaga istorie a culturii şi ocupă o literatură imensă;

- Benoist accentuează ambivalenţa simbolului: orice simbol este susceptibil de cel puţin două interpretări opuse, care trebuie să se unească pentru a se obţine sensul complet;

- în vechea tradiţie chineză mâna dreaptă este “yin”, iar mâna stângă este “yang”;

- interpretarea simbolurilor interesează numeroase discipline, de la istoria civilizaţiilor, lingvistică şi antropologie culturală la medicină, psihologie şi critică de artă.

 

Am adus ca argument aceste analize făcute de o personalitate cunoscută atât în domeniul ştiinţei cât şi al artei, Solomon Marcus, deoarece la încercarea mea făcută în 2008 către o editură din Piteşti de a edita prima mea carte de literatură, scrisă ca urmare a declanşării unui impulsul Dirac (iată că folosesc şi aici un simbol din mecanica cuantică ce a declanşat trecerea mea de la scrisul ştiinţific la cel artistic la vederea unui simbol din genetică ce m-a condus către Geneză), mi s-a cerut o recenzie de la … Solomon Marcus.

 

În 2006 am început scrisul literar, cu timiditate, mai întâi pe net, şi în 2009, după mai multe încercări eşuate făcute la diverse edituri, mi-am deschis propria editură şi am început, în paralel, să-mi expun ideile pe diverse site-uri, deoarece nu am fost acceptat să particip la simpozioanele religioase şi ştiinţifice la care am transmis lucrările mele…

Am fost acceptat doar de … ARTĂ, dar şi acolo cu unele rezerve, deoarece, aşa cum au declarat diverşi cititori ai cărţilor, poeziilor şi articolelor mele, “m-am dus la război cu o sabie de lemn” (criticul literar Alexandru Ştefănescu).

 

Reîntoarcerea benefică la ştiinţă a venit în 2015 când am fost invitat să mă înscriu la doctorat tocmai de o instituţie de învăţământ din domeniul ştiinţific, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, prin prof. dr. ing. Monica Borda care a citit pe net o parte din lucrările mele.

 

De aceea am creat acum acest titlu al articolului prezentat aici.

Nu intru în amănunte.

Vă las ă citiţi şi să criticaţi SCRISUL meu ştiinţifico-artistic-religios.

 

Mulţumesc foarte mult site-urilor Reţeaua Literară, Cititor de proză şi Negru pe Alb, pentru permisiunea de a scrie şi comenta, şi site-ului The Scientist pentru permisiunea de a comenta.

 

Nota: Scrierea acestui articol a fost generata de cateva articole existente pe Reteaua Literara, prima retea care m-a primit si m-a gazduit cu bratele deschise:

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/self-science-atitudi...

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/biblia-o-muz-pentru-...

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/la-mul-i-ani-m-rite-...

Vă ataşez lucrările mele scrise până acum şi m-ar bucura comentariile voastre critice… indiferent de duritatea lor.

 

Epilog: "Cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăţia cerurilor" (Matei 18.4).

 

 

 1. - Teoria%20mostenirii%20ADN-ului%20paternal.pdf
 2. - De%20la%20Adam%20la%20Judecata%20de%20apoi.pdf
 3. - Armoniidivinemodificategenetic.pdf
 4. - Genezasigenetica.pdf
 5. - Biocomunicatii%20extrasenzoriale.pdf

sau in format doc: Biocomunicatii%20extrasenzoriale.docx

 

Vizualizări: 432

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Mulţumesc în primul rând celor care au citit şi le-a plăcut scrisul meu !!!

………………………

Articolul “Site-uri ruseşti promovează  articole contra OMG-urilor”, apărut în 28 februarie 2018 pe The Scientist, m-a împins, ca pe un păcătos ce sunt, să fac un comentariu ieşit din cadrul dogmelor religioase şi ştiinţifice, tocmai acum în Postul Paştelui. Deoarece este posibil ca mesajul meu să nu reziste prea mult timp pe acel site (poate fi şters în curând – am mai păţit-o) l-am memorat ca imagine în calculator şi îl expun şi aici, spre aducere aminte, dar tradus în română:

 

https://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/51959/title/...

 

"Iată Adam Putin s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul” (Facerea 3.22), deoarece “Eu, înţelepciunea, locuiesc împreună cu prevederea şi stăpânesc ştiinţa şi buna-chibzuială” (Solomon, Pilde 8.12).

Deoarece comentariul meu este în total acord cu criticile făcute OMG-urilor de către “Regina de la Miazăzi” = Rusia (interpretarea mea a paragrafului Matei 12.42), o înclinare (aplecare) spre cea mai bună Carte de Management din lume, BIBLIA, apare acum la orizont ca necesară, deoarece “mulţi vor cerceta-o cu de-amănuntul şi va creşte ştiinţa” (Daniel 12.4).

 

Să nu credeţi că politicienii ruşi ar sponsoriza diverse acţiuni de control al ştiinţei, dacă nu ar avea la bază noile descoperiri … ştiinţifice referitoare la reacţia inversa a Creaţiei la acţiunile umane neconforme cu proiectul lui Dumnezeu.

Că iată Domnul va trece; şi înaintea Lui va fi vijelie năprasnică ce va despica munţii şi va sfărâma stâncile, dar Domnul nu va fi în vijelie. După vijelie va fi cutremur, dar Domnul nu va fi în cutremur; După cutremur va fi foc, dar nici în foc nu va fi Domnul. Iar după foc va fi adiere de vânt lin şi acolo va fi Domnul.” (3 Regii 19.11-12)

 

Problema OMG-urilor realizate de către om şi a implicaţiilor lor nefaste în Creaţia lui Dumnezeu au fost prevăzute atât de marile religii cât şi de oamenii de artă, din care aduc în atenţia oamenilor de ştiinţă faptul că “orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină” (Matei 15.13).

 

Există pe acest site diverse articole referitoare la previziunile preluării controlui uman asupra Creaţiei, apărută ca o necesitate în ochii unora, dintre care sunt şi unele la care am făcut şi eu comentarii:

 

https://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/46908/title/...

https://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/45156/title/...

https://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/42938/title/...

 

Mulţumesc pe această cale site-ului The Scientist că există şi că ne permite ca simplii cercetători să aducem propriile noastre opinii.

 

Deoarece pe site-ul The Scientist, la apariţia în 5 martie a unui articol în care administratorul Agenţiei Americane de Protecţie a Mediului se îndoieşte de valabilitatea Teoriei Evoluţiei, au apărut la comentarii creaţionişti autoritari care neagă vehement Evoluţia, ca emitent în 2009 al Teoriei Creaţiei Evolutive (găsiţi detalii în cartea mea Geneza şi genetica - le-am introdus ca istorie, deoarece am fost atacat şi de evoluţionişti şi de creationişti) am simţit nevoia să încerc să apăr...  Evoluţia. 

Nu intru în amănunte.

https://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/52002/title/...

Hristos a înviat!

Paştele, una din cele mai mari sărbători ale Creştinismului, coincide cu una din marile sărbători ale religiei ebraice, asemeni Crăciunului care se suprapune peste o sărbătoare venită din negura timpului.

Acum câţiva ani, referitor la aceste lucruri, i-am spus prietenului meu preot Stoica Dorel, că Dumnezeu a speculat Evoluţia. M-a privit calm, cu compasiune, şi mi-a răspuns:

"Dumnezeu a condus şi conduce Evoluţia acolo unde vrea El."

Anul acesta, în ajunul Paştelui, fiul său Alexandru Stoica, tot preot, a transmis un mesaj:

"Niciun necredincios, care are un loc de muncă, nu refuză zilele libere acordate românilor cu ocazia sărbătorilor religioase."

Am putea astfel spune că necredincioşii îi speculează pe credincioşi.

Chiar dacă religiile lumii au fost speculate de anumiţi oameni pentru a trăi bine din munca acestora (o inversiune a  Eclesiastului 3.13 - "un om mănâncă şi bea şi trăieşte bine de pe urma muncii lui"), acestea au pătruns adânc în conştiinţa popoarelor care le-au generat şi care le-au păstrat cu sfinţenie. Fiecare cu munca lui... unii cu munca fizică, iar alţi cu cuvântul.

Ştiinţă, ultima candela divină - Duhul Adevărului sau sabia cu două tăisuri, este acum speculată de cei care cred că pot conduce planeta în direcţia potrivită.

Merg ei pe drumul cel bun?

 

Mariana, soţia mea, mi-a spus de când m-am apucat de scris că sunt un speculant: "Furi idei de colo şi de colo şi le combini după o logică pe care numai tu o şti." 

Acum vreau să-i speculez pe oamenii de ştiinţă români.

Expun aici mesajul meu transmis recent profesorului Constantin Dulcan:

Stimate Domnule profesor,
Sunt inscris la doctorat la UT Cluj-Napoca cu o tema ce incepe sa prinda contur in lumea stiintifica: Biocomunicatii extrasenzoriale.
Pornind pe alta cale, rezultata din meseria mea - inginer electronist, de la ideea exprimata in cartea dvs. *Mintea de dincolo* ("creierul, prin functia sa de procesare si decodificare a informatiilor venite din mediul exterior si interior, ar avea doar rolul de receptor pentru constiinta, intocmai, adaugam noi, ca un receptor radio sau TV") sau creierul, pentru al carui display de GPS s-a atribuit in 2014 Premiul Nobel (vedeti comentariul meu la articolul: http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/42095/title/-...
Support/) - este in fond doar un display al unui GPS, care pentru comunicatii are nevoie si de antene (mitocondriile - in conceptual meu).
Rugamintea mea la dumneavoastra este daca ma puteti indruma catre un centru de genetica ce ar putea sa caute cu responsabilitate dar si cu CREDINTA perechea de mitocondrii paternale si maternale care contin informatia genetica completa a corpului uman ("partea barbateasca si partea femeiasca pe care omul nu trebuie sa le desparta" - Matei19.4) acolo unde ne indruma Pavel (Pavel, Evrei 4.12) - la intersectia dintre maduva sternului si apendicele xifoid si despre care vorbeste si Petru (1 Petru 2.7 - "piatra neluata in seama de zidarii" GENOMULUI UMAN)
Nu intru in amanunte pe care, daca doriti, le gasiti pe site-urile de literatura care-mi permit sa exprim liber cunoasterea la care am ajuns, inclusiv Rapoartele pentru lucrarea de doctorat:
http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/scrisul-in-stiinta-i...
sau
http://negrupealb.ning.com/forum/topics/scrisul-in-stiinta-in-arta-...
Va multumesc pentru raspuns, indiferent care va fi acesta.
Cu stima si respect pentru toata munca dvs.

 

Dear prof. Henry Schaefer,
I tank you very much for your answer!
First excuse my English because I learned alone this language.
Because I proposed to genetically certify GENESIS not to many scientists communicate with me.
Motto: "The nature of God is not to be found within any part of the findings of science. For that, one must turn to the Scriptures." (http://leaderu.com/offices/schaefer/docs/scientists.html)
I am electronically engineer specialized in wireless communications and, because the mitochondrion structures looks like antennas for communication, I speculated that the paternal mitochondria is the biological antenna for GOD and CREATION communication (30-33 THz - no material obstacles) and maternal mitochondria is the biological antenna for communication only with CREATION (5-30 GHz) but in a limited area.
Because geneticists consider that paternal mitochondria it is not inherited and do not have any purpose in the body they eliminates Adam mtDNA during IN VITRO FERTILISATION.
The simply logic to dispute this error is the presence of Adam mtDNA in the naturally borne man's sperm and the failure of this in the sperm of IVF man.
Now, during IVF the geneticists can introduce a CIP in the brain.
I turned to Scriptures and I found in:
- Mathew 23.15 one explanation that is similar with Voodoo Zombie.
- 1 Peter 2.7 - "the stone that the builders rejected"
- Paul, Hebrews 4.12 - the place of the divine couple of the paternal and maternal mitochondria that contains all genome data - "For the word of God is living and powerful, and sharper than any two-edged sword, piercing even to the division of soul and spirit, and of joints and marrow, and is a discerner of the thoughts and intents of the heart."
Because in Romania I didn't found the endowed genetically laboratories, I ask you if you have the possibility to make genetic test in the place recommended by Paul (the connection of the xiphoid process with the sternum) to find the biological antennas for wireless communications: Adam and Eve mtDNA.
If we joint this information with Genesis 2.21-24 and 3.15 we demonstrate genetically the GENESIS.
Sincerely yours,
drd. ing. Alexandru Cosciug
Nu m-am oprit numai la specialiştii romani şi recent am intrat în dialog cu Henry Schaefer, nominalizat de 5 ori pentru premiul Nobel, dar nu şi premiat ... poate tocmai datorită credinţei lui, deoarece Suedia este prima ţară din Europa care a interzis predarea religiilor în şcoli.
................. 
Dear Drd. ing.  Cosciug,
     Thanks for your message.  I apologize, but I do not understand your question. The sovereign God of the universe communicates with humans in many ways.  As we read the Bible and meditate upon it, as we pray, in encouragement from other Christians, and many other ways.  I have visited Cluj on two occasions and on my the second visit received an honorary doctorate from the Babes Bolyai University. 
With best regards,  Henry 
Sent from my iPhone
................................
Dar nu m-am oprit numai la specialiştii români şi străini.
În perioada dintre Paşti şi Înălţare mă voi ruga Lui astfel: "Doamne să se deschidă ochii noştri (Matei 20.33), însă nu precum voiesc eu ci precum Tu voieşti (Matei 26.39)."

Stimate Domnule Boris , în primul rând la Mulți Ani , pentru anul 2019.

În al doilea rând , pot spune că am citit cu atenție  lucrările Dumneavoastră care doresc să lege știința de religie. Raportat la ceea ce cercetați privitor la rolul mitocondriilor celulari, ar fi  interesant să parcurgerti și alte cărți apărute de când v-ați înscris la doctorat, unele chiar traduse în limba română.

O primă carte aparține marelui profesor universitar  de biologie celulară Bruce Lipton de la Stanford University cu mai multe cărți, între care se remarcă,  cartea Biology des croyances tradusă recent  si in română.

 La noi în țară un alt mare biolog de la Craiova, Gheorghe Sandu de asemenea profesor universitar  de biologie celulară  sub numele Ieromonahul Grigorie, a scris o serie de cărți care vi s-ar putea dovedi utile prin cercetare .

Pe scurt ADN-ul genetic al omului este chiar sufletul acestuia, pe care Dumnezeu a așezat atomii și moleculele la Creație nu cel din nucleele celulare.

Legătura vine mai ales prin memoria celulară și memoria sistemică.   Fiecare celulă se comportă ca un om în miniatură. La microscopul electronic , apărut după 1950, anul nașterii noastre, pentru că suntem de aceeași vârstă  s-a putut observa faptul că la decapitarea celulei de nucleu, aceasta nu moare , cum se credea de geneticieni cu totul eronat . Citoplasma se modifică și preia funcțiile pierdute prin înlăturarea nucleului cu ADN-ul și ARN-ul acestuia. Nucleul  se dovedește doar o gonadă a celulei  și nimic mai mult.

Rolul mediului celular este cel predominant cum remarca marele profesor  biolog  Lipton.

Ceea ce s-a petrecut , respectiv se petrece în timpul vieții persoanei este important mai mult decât genetica propriuzisă, fapt pentru care au apărut și epigenetica și  multe alte discipline care corectează complet  genetica, arătându-i limitele importante.

De aici concluzia că părinții au un rol mai puțin important  decât credem genetic ci mai ales prin comportamentul , în timpul creșterii copilului. 

Trăim timpuri ciudate  este adevărat, în care se încearcă să se imprime ideea că există chiar și o cuantică a Universului,  încercând eronat cu totul ,extinderea legilor ce guvernează  parțial doar microcosmosul,  în cadrul macrocosmosului.

Au apărut lucrări în care se încearcă  să se afirme că ceea ce au descoperit marii fizicieni laureați Nobel  ar fi minor, s-ar corela chipurile cu cuantificarea până și a Legii atracției universale descoperite de Isaac Newton care este defapt Legea Iubirii Universale.

Așa cum afirmați și Dumneavoastră și poate constata absolut  orice om privit ca persoană nu ca individ cum vrea societatea , Dumnezeu este Iubire și ne-a creat din Marea Sa Iubire.

Pe de altă parte hrana omului este cu certitudine cu lumină și din lumină, prin fenomenul de chiralitate, fiind astfel construiți încă din componenta  corpului nostru,vezi organe, tesuturi,  care se bazează pe izomeria optică la stânga- levogir și la dreapta -dextrogir. Aceasta  conform multor alte lucrări apărute recent și dezbătute de lumea științifică.

Mi se pare lăudabil că vă adresați unor personalități importante a le secolului nostru.Poate ar fi bine sa o faceti si la profesorii de mai sus inclusiv Profesorului american J A Armour descoperitorul creierului inimii mult mai important ca acela din craniu sau cel intestinal.

Și eu am făcut aceasta  aici la Paris de mult timp când am purtat cu curaj discuții cu mai mulți profesori universitari români și francezi, unii academicieni privitor la aspecte sensibile ale existenței noastre E vorba de Jean Staune si Academicianul Nicolescu  de exemplu.

Am  participat si particip regulat la transplanturi lichide de masă eritrocitară .Astfel am putut verifica alte idei privitor la memoria celulară a altor persoane , transmisă prin sângele lor transplantat .

Celulele albe leucocitele de exemplu sunt convins că pot comunica între acestea la mari distanțe, de mii de kilometri spre deosebire de cele roșii.

Aceasta determină și  dubla deleucocitare atentă , repetată,  a maselor eritrocitare care sunt transfuzate  regulat în cazul unor boli rare .

O analiză importantă o solicită  transplanturile solide , în special cele de inimă, plămâni, rinichi, ficat cu organe de la alte persoane, cazuri de excepție în care apare clar rolul memoriei sistemice, a mediului celular nu al nucleelor sau mitocondriilor.

Iată deci stimate coleg că sunt publicate multe alte date științifice , de unele putând afla printr-o documentare mai atentă, așa cum am făcut-o sau o fac  de peste 8 ani în străinătate , unde am acces la milioane de cărți în cadrul Bibliotecii Francois Mitterand din Paris de exemplu ca cercetător sau numeroase mediateci.

Pe Dumnezeu îl aflăm în primul rând prin rugăciune și taine , prin lumina milei acestuia, până a apela mai ales la mitocondrii  materiali șamd cum spuneti.

Nu este vorba de o problemă materială ci cu certitudine una sufletească si una de mediu celular.

În acest caz lucrările Dumneavoastră ar trebui să constate numeroasele  limite restrictionale pe care vi le-ați impus în cercetare,  și să dezvolte cum se cere  normal, canalizând energiile și pe alte căi decât cele materiale sau cuantice, supercuantice,cum o face inclusiv profesorul Dulcan

. Divinitatea pornește de la suflet nu de la corp și de acolo trebuie pornit.

E  părerea nu nepărat a unui doctor în științe sau teolog , ceea ce sunt , ci mai curând necesitatea de a cerceta acolo unde Dumnezeu ne lasă să descoperim , nu limitând permanent câmpul de investigații al unei teze ale de doctorat.

Și eu am fost obligat chiar să îmi schimb tema tezei de doctorat atunci când am constatat că sunt numeroase  neajunsuri legate de rezultatele cercetărilor mele avansate , și când tânăr fiind, la singura deplasare în străinătate la o mare conferință , anul 1980 am luat legătura cu oameni savanți, profesori universitari, directori de mari institute de cercetare din străinătate care experimentaseră ceea ce încercam eu atunci să cercetez la doctorat și renuntaseră silit de rezultate  la pistele abordate din motive expuse  cu sinceritate de aceștia,  care impuneau rapid limitarea  cercetărilor lor . Cu prietenie

A amesteca Geneza cu genetica complet  depășită de peste 20 de de ani  este o initiativă  hazardată, având în vedere că nici măcar un teolog nu și-ar propune nicidecum permite să amestece adevărurile cu totul limitate științifice cu Adevăruri duhovnicești  cu A, de la Dumnezeu , greu de a fi înțelese chiar de Sfinți.

Mai ales să vorbească de Hristos Fiul lui Dumnezeu care este Alfa și Omega, deci Adevărul Unic, raportat la  un oarecare adevăr științific , la îndemâna oamenilor de știință, liber intepretabil .

Simpla descoperire a GPS-ului din creier în hipotalamus , chiar persoanele  primind premiul Nobel  2014 nu poate duce la concluzii importante de viitor privitor la viitorul robotic al omenirii. Rămân  și vor rămâne permanent simple speculații, atât timp cât creierul uman este în legătură cu șira spinării șamd, iar experimentele efectuate duc majoritar  la ființe bolnave, fie că e vorba de plante, animale sau cel  dorit pentru  viitor la oameni .Nu poate fi impusă nicidecum raționalitatea, precum Descartes sau Voltaire în deducții  științifice cu citate scoase din buzunar la libera alegere trunchiat   din Biblie , fără a analiza contextul,  fără a putea fi capabil de a face o analiză teologică a ceea ce se doreste a se prezenta .

Este o eroare, pe care prietenul Dumneavoastră Preot v-a sesizat-o  pe larg . Cu prietenie 

Felicitări domnule A.B.Cosciug!

Materiale foarte interesante atrag atenţia şi din curiozitate eu, o să încerc să le citesc. Am mai intrat o dată în mediul dvs., dar trebuie timp pentru lămuriri.

Mulţumesc pentru postare!

Si eu va multumesc pentru atentia pe care mi-o acordati si sper sa nu dezamagesc administratorii si cititorii acestui site care ma gazduiesc fara ura si fara blocaje (site-ul The Scientist, asemeni si site-ului Cititor de Proza,  a sters recent toate mesajele - nu numai pe ale mele - deoarece nu au putut sa aduca niciuun argument stiintific contra opiniilor mele stiintifico-religioase).

NOTA: acum sunt pensionar si nu dispun de finante pentru sustinerea acestui site, dar daca teoria mea genetica de localizare in apendicele xifoid a perechii divine Adam mtDNA si Eve mtDNA ce contin datele intregului genom uman se va adeveri stiintific, atunci nu ramane organizatiei NOBEL decat sa o ia in considerare.... 

Redau mai jos mesajul meu adresat in 2009 organizatiei Nobel, dupa care aceasta a acordat in 2010 (dupa 23 de ani de la prima fertilizare in vitro) premiul Nobel pentru cea mai grava eroare genetica - eliminarea bio-antenei de comunicatie a omului cu Dumnezeu: mitocondriile paternale.

Subject: Adam and Eve mtDNA evolution theory

Question: How can I nominate myself or someone for a Nobel Prize?

Nobelprize.org answer: No person can nominate herself/himself.

 

Because we know your technical procedure for nomination,

To the Nobel Prize Organisation, not for nomination, just for information:

We are a student and an engineer interested in the Nobel Prize,

And we have see that genetically is eliminated a natural device;

We have now the intention to scientifically open the eyes

To this the most invious scientific world with the soul of the ice.”

Coincidenta cu previziunea lui Matei 21.42 si 1 Petru 2.7-8 sau convergenta???

Zis-a lor Iisus: Au n-ati citit niciodata in Scripturi: “Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns sa fie in capul unghiului. De la Domnul a fost aceasta si este lucru minunat in ochii nostri”? (Matei)

Pentru voi, deci, care credeti, (Piatra) este cinstea; iar pentru cei ce nu cred, piatra pe care n-au bagat-o in seama ziditorii, aceasta a ajuns sa fie in capul unghiului, si piatra de poticnire si stanca de sminteala, de care se poticnesc, fiindca n-au dat ascultare cuvantului, spre care au si fost pusi. (Petru)

 

Domnule Florin vă mulţumesc mult pentru urările adresate pentru intrarea în noul an şi pentru comentariile amănunţite făcute asupra preocupărilor mele ştiinţifico-religioase şi încerc să vă răspund în limitele cunoaşterii mele.

Referitor la lucrarea lui pe Bruce Lipton recomandată şi de dvs., aceasta a fost inclusă în Bibliografia Proiectului de Cercetare, deoarece chiar această carte a fost motivul de bază al conducătoarei lucrării mele de doctorat de a mă înscrie la doctorat (cartea o am în format pdf - în limba engleză).

Sunt cinci persoane importante care, chiar dacă au obiecţii la lucrările mele, au avut şi au încă răbdarea de a citi lucrările mele şi de a discuta cu mine pe această temă:

 1. Fiul meu, George Valeriu Coşciug – doctor dentist – care, în 2006 cand era elev în clasa a 12-a mi-a trezit interesul prin compararea pe care el a făcut-o între SPERMATOZOID şi MICROFON şi prin compararea pe care el a făcut-o apoi între cele şase zile ale Creaţiei şi cele şase mari crize ale Evoluţiei, descrise amănunţit în manualul de Biologie de clasa a 11-a, iar recent mi-a recomandat articolele cu spermatozoidul echipat cu nano-motor pentru a se deplasa spre uter şi cu CIP pentru a intra în comunicaţie cu ovulul în vederea fecundării acestuia;
 2. Prietenul meu, Gheorghe Olteanu – doctor dentist şi doctor în medicină – cu care am purtat foarte multe discuţii pe teme biologice, despre care eu nici nu aveam habar şi care, la întrebarea mea: care este primul os care apare în fătul nenăscut, mi-a precizat că acesta este STERNUL;
 3. Prietenul meu, Radu Tascovici – conf. preot şi fost decan al Facultăţii de Teologie Piteşti – care din 2006 mi-a suportat inepţiile, mi-a recomandat să citesc toată Biblia şi să discutăm concret pe paragrafele care mă interesează (vedeţi Pavel, Evrei 4.12 – localizat după el în apendicele xifoid – el s-a pregătit pentru a da admitere la Medicină dar a dat la Teologie şi cunoaşte foarte bine Greaca şi Latina, pe baza cărora mi-a spus că vârful sabiei cu două tăişuri precizat de Pavel este APENDICELE XIFOID, care se află la “încheietura dintre măduvă şi coaste”;
 4. Fostul meu coleg de facultate, Radu Şerban Ionescu, dr.ing. specializat în comunicaţii spaţiale şi General de armată, care mi-a citit primele lucrări şi care, în ciuda rezervelor pe care le are asupra teoriei mele, m-a recomandat fostei noastre colege Monica Borda, care conduce acum lucrarea mea de doctorat:
 5. Fosta mea colegă de facultate, prof. dr. ing. Monica Borda – ce m-a păsuit cu încă un an pentru finalizarea lucrării de doctorat (aprilie-mai 2019).

 

Revin la “oile noastre” şi vă spun că l-am contactat pe dl. doctor DULCAN în legătură cu lucrarea sa “Mintea de dincolo” în care a precizat despre capacitatea unor oameni de a comunica cu alţi oameni aflaţi în submarine, comunicare despre care Radu Şerban Ionescu spune că este imposibil de realizat fără echipamente de comunicaţie specializate, din care nu trebuie să lipsească ANTENELE.

Nu mi-a răspuns nici Constantin Dulcan şi nici Henry Schaefer.

Nu mai intru în alte amănunte şi redau mai jos faptul că, la rugăciunea mea adresată aici în 9 aprilie 2018 lui Iisus Hristos, se pare că El s-a îndurat de noi şi oamenii de ştiinţă au început să deschidă ochii şi să vadă că mitocondriile paternale (bio-antenele de comunicaţie cu Dumnezeu) se moştenesc!!!

 

 1. - Fathers Can Pass Mitochondrial DNA to Children

https://www.the-scientist.com/news-opinion/fathers-can-pass-mitocho...

Researchers identify unique cases in which people inherited mitochondrial DNA not just from their mother but also from their father.

Dec 4, 2018 - Anna Azvolinsky

 

 1. - Opinion: The Central Dogma of Mitochondrial Genetics Needs Rewriting

https://www.the-scientist.com/news-opinion/opinion--the-central-dog...

The recent discovery of 17 people who have inherited maternal and paternal lines of mitochondrial DNA has major ramifications for medical and ancestry research.

Dec 12, 2018 - John D. Loike

 

În ultimul Raport de cercetare pe care-l pregătesc voi veni concret cu argumentele ştiinţifice descoperite acum, dar care au fost prevăzute de profeţii Marilor Religii.

Coincidenţe sau Convergenţe???

Activitatea Recentă

Utilizatorului aDa nemescu îi place postarea pe blog Frumoșii nebuni ai poeziei - Mihai Katin - Geometria memoriei (audio) a lui Florin Alexandru Stana
cu 6 minute în urmă
Utilizatorului aDa nemescu îi place postarea pe blog Frumoșii nebuni ai poeziei - Mihai Katin - Pseudo pastel (audio) a lui Florin Alexandru Stana
cu 7 minute în urmă
Utilizatorului aDa nemescu îi place postarea pe blog Frumoșii nebuni ai poeziei - Mihai Katin - Geometria memoriei (audio) a lui Florin Alexandru Stana
cu 7 minute în urmă
Eugen Serea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Frumoșii nebuni ai poeziei - Mihai Katin - Geometria memoriei (audio) a utilizatorului Florin Alexandru Stana
cu 16 minute în urmă
Utilizatorului Eugen Serea îi place postarea pe blog Frumoșii nebuni ai poeziei - Mihai Katin - Geometria memoriei (audio) a lui Florin Alexandru Stana
cu 18 minute în urmă
Aurel Conțu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Dragoste la mâna a doua ( roman – foileton, mai 2019, Piatra Neamț) a utilizatorului Aurel Conțu
cu 22 minute în urmă
Utilizatorului Eugen Serea îi place postarea pe blog Frumoșii nebuni ai poeziei - Mihai Katin - Pseudo pastel (audio) a lui Florin Alexandru Stana
cu 34 minute în urmă
Eugen Serea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Frumoșii nebuni ai poeziei - Mihai Katin - Pseudo pastel (audio) a utilizatorului Florin Alexandru Stana
cu 34 minute în urmă
Postări de log efectuate de Florin Alexandru Stana
cu 47 minute în urmă
Utilizatorului Denisa Mary îi place postarea pe blog Vivarium a lui Eugen Serea
cu 53 minute în urmă
Utilizatorului Eugen Serea îi place postarea pe blog Dragoste la mâna a doua ( roman – foileton, mai 2019, Piatra Neamț) a lui Aurel Conțu
cu 54 minute în urmă
Postare de log efectuată de Aurel Conțu
cu 4 ore în urmă
Mihai Batog-Bujeniţă a contribuit cu răspunsuri la discuţia NU CĂUTA IUBIREA... VINE SINGURĂ! a utilizatorului Mihai Batog-Bujeniţă în grupul Salonul UMORULUI
cu 5 ore în urmă
Lui Victor Bivolu i-a plăcut discuţia CULTURĂ PRIN MEDALISTICĂ – GEORGE EMIL PALADE a lui Victor Bivolu
cu 7 ore în urmă
Victor Bivolu a contribuit cu răspunsuri la discuţia CULTURĂ PRIN MEDALISTICĂ – GEORGE EMIL PALADE a utilizatorului Victor Bivolu în grupul SALONUL ÎNDELETNICIRILOR PLĂCUTE(HOBBY-URILOR
cu 7 ore în urmă
Victor Bivolu a adăugat 2 discuţii la grupul SALONUL ÎNDELETNICIRILOR PLĂCUTE(HOBBY-URILOR
cu 7 ore în urmă