DESPRE TIPĂRIREA ȘI DIFUZAREA REVISTEI “NEGRU PE ALB”

Nu am pretenții că sunt deștept, nu am valențe de creator literar, nu sunt critic literar, îmi place frumosul și atât. Nu este obligatoriu ca ce-mi place mie să placă și altuia. Îmi plac următoarele hobbyuri; numismatica cu toate subramurile ei, blogăreala și în ultimul timp cochetez cu epigrama, care pare a fi un gen literar ușor, dar nu e chiar așa.

Am descoperit site-ul și revista Negru pe Alb prin intermediului prietenului Liviu Gogu. El m-a invitat să vizitez și să citesc site-ul și m-a încurajat să colaborez cu ce pot la sumarul revistei. Epigramele mele nu sunt de mare calitate, totdeauna m-am consulat cu Liviu în a selecta ce pare a fi mai bun, iar celelalte materiale prinse în revistă nu au fost impuse ci acceptate de redacția revistei. Aceste materiale sunt secvențe ale articolelor scrise și postate de mine pe blogul personal și ele nu au statut de creație (nu emit drept de autor), ele fiind aduse la un loc din lumea largă și gratuită a internetului.

Văzând că Liviu lucrează mult timp la tehnoredactarea revistei și la difuzare, m-am oferit să-l ajut prietenește cu tipărirea și difuzarea revistei noastre.

Ne-am înțeles perfect până când au apărut discuții neprincipiale pe site, un aspect fiind restricționarea dreptului tehnoredactorului de a edita și trimite mesaje tuturor membrilor site-ului, cu referire la condițiile de comandare a revistei. Din acest motiv, și poate și altele, el a decis să nu mai tehnoredacteze revista ocazie cu care și eu am intenționat să mă retrag de la activitatea de tipărire-difuzare.

În scurtul timp cât m-am ocupat de tipărire-difuzare s-a mers și de 2-3 pe lună la tipografie pentru corectarea unor probleme tehnice la revistă (poze care nu se deschideau, etc). Au fost și cazuri de returnare a revistei pentru că nu corespundeau calitativ. Am tras concluzia că tehnoredactorul și difuzorul trebuie să colaboreze îndeaproape. Tehnoredactorul răspunde de calitatea revistei, pe când distribuitorul doar ridică revistele, le ambalează în colete și le expediază. Când tehnoredactorul și distribuitorul erau una și aceiași persoană era foarte bine, dar îi ocupa mult timp lui Liviu.

El s-a retras, eu am rămas ca distribuitor doar la insistențele doamnei Geambașu și cu condiția de a nu mi se reproșa în vreun fel calitatea revistei, deoarece nu am niciun fel de implicare în realizarea acesteia. Numărul 28 a fost aranjat tot de Liviu, iar numărul 29 este primul număr al revistei aranjat de doamna Geambașu. Eu neavând posibilitatea tehnică de a da anunțuri pentru comandarea revistei am tot insistat la domnul Munteanu și doamnele Geambașu și Vornicescu să dea anunțurile respective.

Deoarece nu s-a realizat totalul de minim 40 de exemplare am fost nevoiți să prelungim termenul. La prețurile actuale ale revistei și cheltuielior de ambalare și expediție numai cu minim 40 de exemplare pot tipări revista la tipografia buzoiană, ca să nu pun eu bani din propriul buzunar. Și pentru numărul 29 al revistei situația s-a menținut, comenzile verbale (de bază este verificarea contului bancar care o fac în ultima clipă, când merg la tipografie) fiind sub baremul de 40 exemplare.

Problemele sunt grave (grele);

Doamna Geambașu va trebui să transmită prin email la tipografie materialul “la gata” al revistei, iar eu să comand numărul de exemplare și să ridic-distribui ce-mi va da tipografia când revista este tipărită, fără să emit pretenții calitative asupra acesteia, tipografia motivând ușor că „așa au primit”.

Rog să vă gândiți la un distribuitor care să fie din aceiași localitate cu tehnoredactorul ca treaba să decurgă normal, iar ei să aibe asigurată editarea ca să poată da oricâte anunțuri este nevoie!

Eu nu mai sunt dispus să pistonez de fiecare dată pe d-l Munteanu și pe d-nele Cristina și Elena să de anunțuri. Dacă voi mai fi difuzor nu mă voi mai ruga de nimeni să dea anunțurile necesare.

Alt aspect care mi se pare deranjant este faptul că nu toți cei care au materiale publicate în revistă, nu comandă măcar un exemplar. Și eu propun ca cei care nu comandă măcar un exemplar să fie restricționați la publicare. Pe site să scrie cât de mult dar în revistă, nu! De ce să-i promovăm noi pe ei? S-o facă statul!

Dacă nu se adună materiale suficiente și musai de calitate, propun ca revista să apară la intervale mai rare și cu materiale preponderent ale celor care o cumpără.

Susțin întru totul punctul de vedere al domnului Florin T. Roman, dar nu este cazul ca unul sau doi membri ai siteului să susțină financiar diferența de exemplare necomandate până la minimul de 40 exemplare.

Și pentru că mi s-a cerut enumăr mai jos numele persoanelor care comandă sistematic revista (pentru că sunt mai puțini decât cei publicați și care n-o comandă); Nemescu, Bidulescu,  Cepeha, Cotea, Croitoru, Dinică, Derecichei, Efrem, Geambașu, Pop, Gogu, Grigore, Bivolu, Vornicescu, Niculescu, Peter, Petrescu, Roman, Stana, Pârlea, Nechita,  Teodorescu, Giurgiu, Șerban, Alexandrescu, Tănase, Mesaru.  Îmi cer scuze dacă am omis pe cineva, mai sus sunt enumerați doar cei care o comandă, repet, în mod sistematic.          

Vă asigur aici că și nr 29 al revistei noastre, “mort-copt” va vedea lumina tiparului, dar pe viitor nu mai am garanția, dacă mergem pe aceiași linie, cu scuze!

Nu e niciun fel de supărare dacă se găsește alt distribuitor, sunt chiar încântat să predau această sarcină, deși colaborator al siteului aș rămâne.

Iată că deja fac o propunere. Analizați ce potrivit ar fi ca domnul Munteanu, cu experiența sa, să preia activitatea de tehnoredactare iar ca distribuitor să-l însărcinăm pe bunul amic Florin Stana, dânșii fiind chiar buni prieteni și vecini brașoveni. Încă odată vă garantez că cu tehnoredactor dintr-un oraș și tipografia în alt oraș nu merge treaba?!?!?!?!?

Doresc viață lungă revistei noastre!

Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva!

Vă doresc tot binele din lume!

Cu stimă,

                 Victor Bivolu

Vizualizări: 144

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Domnule Victor,

este nepreţuit gestul dumneavoastră de a păstra vie această revistă! desigur alături de toţi cei care trudesc! Elena, Cristina, toţi, absolut toţi!

Eu vă mulţumesc din suflet pentru tot ce faceţi, vă susţin, viață lungă revistei noastre!

cu prietenie, aDa nemescu

Apreciez spiritul dumneavoastră pacifist, domnule Victor. Aș vrea să adaug și să aplaud promptitudinea cu care sosesc coletele cu reviste. Aici este meritul dumneavoastră și... al Poștei Române. Mi-ar părea rău să renunțați la calitatea de distribuitor al revistei, dar dacă pentru prelungirea vieții acesteia necesită și schimbarea editurii de la Buzău la Brașov (în cazul în care cei propuși sunt de acord) nu cred că ar fi un lucru rău. O singură problemă întrevăd. Se pot menține costurile de tipărire la 9 lei pentru un exemplar? 

P.S. Personal țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat până-n prezent pentru bunul mers al acestui editorial.

Și eu țin să vă felicit pentru promptitudine și profesionalism, d-le Bivolu, precum și pe toată redacția! Găsiți răbdarea și îngăduința necesară pentru a trece peste neplăcerile ce s-au creat în ultima vreme pe site și continuați munca deosebită și minunată pe care ați făcut-o mereu. Poate că cei care au lipsit la apel, chiar nu au posibilitatea financiară să cumpere revista noastră frumoasă! Eu voi continua să vă susțin cu puținul meu și vă cer indulgență pentru cei ... absenți! Cu multă stimă și profund respect, Silvia Giurgiu.

Victoraș, dac-ai intrat în horă, joacă până la capăt! Și noi te vom ajuta!

Nu faci asta de ieri de alaltăieri și știi foarte bine ce ai de făcut!

Nu mai am răbdarea necesară pentru această acțiune.  Și nici nervii necesari.

Domnule Victor,

dacă oferta a fost refuzată „unilateral” eu vă doresc putere, curaj și dorință de a continua cu aceeași seriozitate munca pe care o faceți pentru bunul mers al revistei.

Fie ca truda dumneavoastră să fie răsplătită prin cât mai multe numere editoriale. Sănătate și... pupici din Timișoara.

Cu prietenie,

Dorina

Victoraș, te rog frumos, să nu te superi că am refuzat să mă ocup de distribuția revistei, dar eu nu am niciun fel de cunoștințe în domeniul tipografic și nici nu mai am răbdare să duc colete la poștă, să stau la coadă la poștă pentru a le expedia, să strâng bani ș.a.m.d Probabil că iar îmi vor sări mulți în cap reproșându-mi că fug și nu mă implic, dar nici starea sănătății mele nu-mi permite să mă ocup de această problemă. Starea sănătății mele este destul de instabilă. ultima mea "vizită" de 4 zile în spital, soldându-se și cu transfuzia a  2 litri de sânge ( 500ml /zi )printre altele...

Când ți-am declinat oferta nu am dorit să fac "paradă" cu starea sănătății mele, dar acum consider necesar să aduc la cunoștință tuturor celor, care ar putea crede că este vorba de rea voință, de refuz nefondat sau fugă de responsabilitate sau dorință de neimplicare în bunul mers al Site-ului și al revistei Negru pe Alb!

Sper din toată inima că aceste cuvinte scrise acum , aici, să fie înțelese în adevăratul lor sens și nu interpretate.

Toată stima pentru tine Victoraș și pentru toți ceilalți, care-și petrec viața în această a doua lor casă, Negru pe Alb, indiferent că sunt administratori, redactori sau simpli membri.

Florin Alexandru Stana

 

 

 

Vă susțin și eu și vă mulțumesc pentru răbdare! 

Mi-am exprimat sustinerea celor de mai sus si in redactie. Stiu, nu este bine sa conditionam dar nu avem alta varianta daca vrem sa scoate revista nu doar on-line

Am primit astăzi ultimul număr al revistei Negru pe Alb.

Vă mulțumesc, domnule Victor.

Insignă

Se încarcă...

                

Activitatea Recentă

FLOARE PETROV a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog ardori poetice a utilizatorului FLOARE PETROV
cu 10 minute în urmă
Lui Teodora Popescu i-a plăcut grupul SALONUL BLOGURLOR NOASTRE al lui Elena
cu 47 minute în urmă
Lui constantinescu rodica i-a plăcut grupul SALONUL BLOGURLOR NOASTRE al lui Elena
cu 1 oră în urmă
Pictograma profiluluiconstantinescu rodica, Florin T. Roman şi 4 alţi membri s-au alăturat la grupul utilizatorului Elena
cu 1 oră în urmă
Pop Dorina a contribuit cu răspunsuri la discuţia Vincent Voiture (24.02.1597 – 26.05.1648) - poet francez a utilizatorului Pop Dorina în grupul SALONUL CALENDARUL ZILEI
cu 1 oră în urmă
Lui Pop Dorina i-a plăcut discuţia Vincent Voiture (24.02.1597 – 26.05.1648) - poet francez a lui Pop Dorina
cu 1 oră în urmă
Pop Dorina a adăugat 2 discuţii la grupul SALONUL CALENDARUL ZILEI
cu 1 oră în urmă
Șerban George a comentat în legătură cu videoclipul lui Șerban George
cu 3 ore în urmă
Lui Friciu Ioan i-a plăcut grupul SALONUL BLOGURLOR NOASTRE al lui Elena
cu 7 ore în urmă
Victor Bivolu a contribuit cu răspunsuri la discuţia FARMECUL CARTOFILIEI – MEMORIA CĂRȚII POȘTALE – LOCALITATEA BANLOC, JUDEȚUL TIMIȘ a utilizatorului Victor Bivolu în grupul SALONUL ÎNDELETNICIRILOR PLĂCUTE(HOBBY-URILOR
cu 7 ore în urmă
Lui Elena i-a plăcut discuţia Blogul Cameliei Ardelean a lui Elena
cu 8 ore în urmă
Utilizatorului Florin T. Roman îi place postarea pe blog Frumoșii nebuni ai poeziei - Adriana Rodica Barna, Nelu Preda, Florin Alexandru Stana a lui Florin Alexandru Stana
cu 8 ore în urmă